ELS RIUS D'EUROPA


FITXA DE L'ACTIVITAT
Títol: Mapa interactiu d'Europa (Ieduca)
Àrea: Coneixement del Medi
Contingut: Els rius d'Europa
Nivell educatiu: 3r cicle de Primària
Idioma: Català
Descriptors: mapa interactiu, rius, Europa
Estratègia didàctica: Tècnica col·laborativa i treball individual
Aplicació didàctica:
Situar els rius d'Europa al mapa amb la pissarra digital
L'aplicació didàctica que he realitzat amb aquest recurs ha anat adreçada als alumnes de 6è de Primària. Ha consistit en anar situant els diferents rius europeus al mapa interactiu. El mapa que hem triat ha estat l'anomenat "Els rius d'Europa (2)". Els alumnes, amb anterioritat, han pogut practicar individualment amb el seu notebook durant dues sessions de 20', tant amb el mapa interactiu com amb mapes que ells anaven cercant a internet.
Una vegada realitzades aquestes sessions individuals, els alumnes han aturat els seus ordinadors personals i hem fet la feina grupal amb la pissarra digital. Així, doncs, seguidament els alumnes han fet grups de 6 membres cada un i han triat dues persones: una, que seria l'encarregada de sortir a la pissarra a marcar els rius al mapa, i l'altra, la qual ha fet de portaveu de les respostes que decidia el grup.
Per cada riu encertat es donava una puntuació determinada. Ha guanyat el grup que més punts ha aconseguit.
Avaluació: Clara i concreta
Valoració: Bona. Personalment la valoració que faig d'aquest recurs és positiva. Amb ell s'ha pogut aconseguir d'una manera divertida l'objectiu que em proposava, que era que els alumnes identificassin a un mapa d'Europa els rius més importants. Els alumnes s'han engrescat molt, sobretot perquè la tasca final era realitzar aquest petit joc per grups.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.