Treballant amb GOOGLE

FITXA DE L'ACTIVITAT

Títol: Treballant amb Google.

Àrea: Castellà.

Contingut: Google és el motor de cerca per Internet més gran i utilitzat actualment. Ofereix una forma ràpida i senzilla de trobar informació en la web, amb accés a un índex de més de 8.168 milions de pàgines web.

Nivell educatiu: Tercer cicle de primària.

Llengua: Castellà.

Adreça: http://www.google.es

Descriptors: Noticias ,diario, periódicos España, última hora, noticias nacionales, noticias internacionales.

Estratègies didàctiques: Transmissió de continguts, tècniques col·laboratives i treball individual.

Aplicació didàctica:
Com a treball de final d’unitat els alumnes en grups de quatre fan un telediari, tenen llibertat a l’hora de triar la notícia. He aprofitat l’activitat d’aquest curs per fer la recerca en Internet mitjançant google i no als diaris que tenen a casa.
Activitats prèvies: Parlar dels telediaris, com es fan, els diferents tipus de notícies, com es redacten i el tipus de text que s’utilitza. La redacció de les notícies en els diferents diaris.
Desenvolupament: Cada alumne treballa individualment cercant un tipus de notícia, prèviament acordat amb el seu grup (mitjançant google) Una vegada triada la notícia la busquen en un altre diari per tal de fer comparacions i aleshores resumir-la.
Després en grups de quatre la fiquen en comú i decideixen l’estructura del telediari.
Activitats de tancament: El següent dia cada grup exposa el seu telediari a la resta de la classe.

Avaluació: No planteja.

Valoració: Incloure una part de treball amb els ordinadors utilitzant Internet és molt motivador per als alumnes. Utilitzar google per tal de fer un treball els agrada molt, però també són conscients de la quantitat d’informació que poden trobar a Internet i de que han de saber seleccionar-la.

Imatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.